המטבח הוא בד”כ החדר היקר ביותר בבית. אצל רובנו הוא משמש מקום מפגש ובילוי גם אם איננו חובבי בישול ואפיה ואצל אלו מאיתנו שכן, הוא משמש מקום לביטוי עצמי וליצירה יומיומית.
המטבח הוא החלק בבית שמזין אותנו, מטאפורית והלכה למעשה. לכן הדרך שבה אנו מעצבים אותו משפיעה עלינו ברמת הבריאות ממש.
כיוון שכך, יש להשקיע בתכנונו מחשבה מקצועית.
על מנת להשיג נוחות ופונקציונליות. על המטבח להיות מזמין, מאורגן היטב והרמוני.
על פי כללי הארגונומיה, תכנון נכון של מטבח מקיים משולש עבודה המורכב ממקרר,כיריים וכיור, שמאפשר יעילות במרחב העבוד, ונוחות מקסימאלית.
במטבח מתוכנן היטב תהיה עמדת שליטה ממנה ישנה אפשרות לראות את כל הנוכחים במטבח ואת הכניסה אליו. זה למעשה המקור של תוספת אי למטבח שרווחת יותר ויותר בשנים האחרונות – האדם המבשל אינו מאבד את קשר העין עם שאר החלל והמבשל יכול לנהל בנוחות שיחה עם האורחים או להשגיח על הילדים.
את כל הנ”ל והרבה יותר, אני לוקחת בחשבון בעת תכנון המטבח בבית, שמהווה מרכיב מרכזי בעבודתי האדריכלית והעיצובית.

מימין נמצא סיפור על מסע שהושלם.
ופה יכול להתחיל גם המסע המשותף שלנו,
אני סקרנית להכיר אתכם ולשמוע על החלום שלכם!
אבל זה יתאפשר רק אם תשאירו פה את הפרטים שלכם (-:

תכנון מטבח בעמק יזרעאל
1
2
3
4
1
התכנון מצא חן בעיניכם? שתפו אותו